KinderYoga

Welkom in de wereld van kinderyoga
Vanaf februari geef ik kinderyoga les op de nieuwe locatie Plan Zuid.
Ik werd enthousiast benaderd door het Steunpunt. Ze wilden graag 4 kinderen van buitenlandse komaf opgeven voor de kinderyoga. Leuk!!
 
Het spreken van de Nederlandse taal is voor deze kinderen soms nog wat moeilijk, maar vanaf het begin reageerden ze blij en positief.
Met veel plezier zie ik de kinderen het lokaal binnen stappen. Spelenderwijs leer ik ze ook verschillende woorden tijdens het doen van de “Zonnedans” en de dieren houdingen.
Vooraf geef ik na de begroeting “Namaskar”
(In elkaar het licht ontmoeten) afhankelijk hoe de stemming is van de kinderen.Hierop stem ik op af om een rustige oefening of juist een energizer te geven . Een energizer  werkt goed om de kinderen van  alle “drukke energie” te ontdoen .
De kinderen komen altijd stralend terug van de les en vertellen met veel enthousiasme hoe ze het vonden. Zo vertelde een vader mij dat zijn kind liever naar de kinderyoga gaat dan naar school….
De Zonnedans is bij de kinderen echt favoriet.
De wijze waarop ik les geef is een combinatie van spel en ontspanning rondom een thema: Zïntuiglijke oefeningen, dans, muziek, yogahoudingen en verhalen. Op deze wijze ervaren kinderen in hun dagelijks leven meer zelf vertrouwen,verbinding,innerlijke kracht,concentratie,stabiliteit, motorische vaardigheden,fysieke kracht en creativiteit.
Wilt u meer informatie hierover?
Neem dan gerust contact met me op
“Namaskar”