Hatha Yoga

Yogalessen

Hatha yogalessen voor kinderen en (jong)volwassenen

Yoga met kleur en dans

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een van de oudste yogastijlen en werd vroeger vooral door monikken beoefend. Een belangrijke focus bij hatha yoga is het leggen van de verbinding tussen het lichaam en de geest. Het belangrijkste aspect bij dit soort oefeningen is de focus op de juiste ademhalingstechnieken. Tijdens mijn lessen lopen we dan ook eerst de basis door zodat elke deelnemer, dankzij het juist toepassen van ademhalingstechnieken, de balans kan vinden tussen de twee hersenhelften en daarmee de perfecte verbinding kan vormen tussen lichaam en geest.

De naam Hatha Yoga komt voort uit 'Ha-tha'; zon & maan. De zon staat voor actie en is vurig en mannelijk, terwijl de maan staat voor verinnerlijking en wordt gezien als kalmerend en vrouwelijk.

Tijdens een hatha yogales zul je onder andere dit ervaren:

Innerlijke rust ervaren

en doelgerichter kunnen werken en denken

Kracht en stabiliteit vinden

en doelgerichter kunnen werken en denken

In balans zijn

met jezelf

en doelgerichter kunnen werken en denken

Meer focus hebben

en doelgerichter kunnen werken en denken
Yoga met kleur en dans

Yoga met kleur en dans

Ik hou van kleuren en daarom komt ook dit aspect bij veel yogalessen terug. Kleuren zijn belangrijke energiebronnen en brengen rust. Vooral in de natuur merk ik dat dit erg effectief is. Samen met een aantal deelnemers zijn we op zoek gegaan naar de kleuren die ons energie kunnen geven. Na het ontdekken van onze innerlijke energiesystemen hebben we de 7 charka's gevonden. Tijdens deze kleurentherapie brengen we deze chakra's in balans en gaan we bewegen en dansen op muziek. Dit doe ik met behulp van de frequentie van alpha en theta golven die in de muziek verweven zitten. 

Dankzij deze trillingen zul je een prettig en ontspannen gevoel in je hoofd ervaren wat een zeer positieve uitwerking heeft op de rust, orde en creativiteit in je hoofd. 

Yoga voor kinderen

Yoga voor kinderen

Behalve yogalessen met kleur, dans en de Hatha yoga, geef ik ook yogalessen aan kinderen. Spelen met kleuren is een magische en leuke ervaring voor kinderen. Kinderen gaan snel op in hun intuïtie en voelen als geen ander aan welke kleur hen op dat moment een prettig gevoel geeft. Ik werk in mijn kinderyogalessen veel en vaak met kleuren om de kinderen zo te stimuleren in hun innerlijke chakra. Na een les ervaren veel kinderen meer rust en voelen ze zich vaak veel prettiger.

Tijdens kinderyoga richt ik me ook op het vinden van verbinding met elkaar. Ik zal de kinderen in rust begeleiden en ervoor zorgen dat hun aandacht ook naar buiten toe gaat. Ik help ze bij het maken van een verbinding met de andere kinderen die meedoen aan de yogalessen. Behalve dat dit de kinderen helpt is de focus ook altijd dat iedereen veel plezier maakt tijdens deze lessen.